Åsa Herrgård
WORKS VIDEOCVCONTACT
Rum och rymd

SKULPTUR RUM OCH RYMD

Fryst tid
I projektet Rum och Rymd har jag skissat på några modeller/skulpturer om svarta hål och singularitet. Materialet vax/ paraffin, ger känsla av skörhet, tomhet och det oändliga. Fryst tid är en skulptural tanke från en människa. Formen är som en snäcka och utsidan är inte det som för mej är det viktigaste utan det är genom det lilla hålet man ser det jag vill gestalta. Min dröm är att kunna gå upp i skala och att göra de fysiskt stora så att man som människa kan uppleva dem inifrån.
Rum och rymd
Under namnet Rum och rymd har projektledare Marie Nordström sammanfört bild- och tonkonstnärer med astrofysiker vid Uppsala Universitet. Projektet startade 2000 och här är en del av de skisser/skulpturer som jag inspirerades till under projektet gång.
 
Grenen Kalinka
En gren som håller oss samman samt Kalinka
En gren som håller oss samman ingår också i projektet Rum och Rymd. Det visar på att livet och våra mänskliga relationer är sköra och grenens styrka är inte självklar, precis som vår vistelse här på jorden.
Kalinka detalj
Kalinka kommer ifrån en barndomsupplevelse som vi allra flesta var med om som levde när hunden "Lajka" skickades upp i rymden. Under den tiden sjöng Monica Zetterlund sången om - "Kalinka, kalinka som en stjärna ska du blinka"…….
Detalj av Kalinka
 
WORKS VIDEOCVCONTACT